Gezonde voeding

Gezonde hapjes voor je baby van 8 maanden

babyhapjes 8 maanden

Baby’s groeien als kool. Voor je het weet zijn ze 8 maanden en vervang je borst- of flessenvoeding voor een groot deel met vaste voeding. Nog ongeveer 3 flessen per dag en 1 of 2 keer een maaltijd zoals brood, een warme maaltijd of een fruithapje.

Het is erg belangrijk dat een kind van 8 maanden gezonde vaste voeding krijgt. De ijzervoorraad waar hij of zij mee geboren werd, is dan zo goed als op. Voedingsstoffen in vaste voeding vullen dit tekort weer aan.

Daarnaast is vaste voeding belangrijk om te leren kauwen. Je baby kan nu ook grover eten omdat de beweging van de kaak en tong meer ontwikkeld zijn. Hoewel je best start met geprakt eten, is het aangeraden in babyhapjes 8 maanden ook af en toe wat grotere stukjes in het eten te laten.

Begin je eerst met fruit of groente?

Omdat baby’s van nature van zoet houden, brengt het eten van een fruithapje meestal geen problemen met zich mee. Beginnen met groenten is daarom een betere keuze voor babyhapjes 8 maanden. Zo wennen ze eerst aan de smaak van groenten. Dit moeten ze namelijk echt leren en gaat meestal niet van een leien dakje.

Leer je kind de groenten eerst puur eten dus niet gemengd met andere groenten of vlees. Het duurt vaak wel even voordat baby’s gewend zijn aan een nieuwe smaak. Laat het allerlei smaken waarderen voordat je begint met het mengen van verschillende soorten groenten.

Maak geen drama van het eten. Heeft je baby genoeg gegeten, dring dit dan niet verder op. Na verloop van tijd zal het zeker beter gaan.

Zelf koken of een potje geven?

Het is natuurlijk makkelijk om je kind eten uit een potje te geven. Zeker als je lange dagen werkt of op reis bent. Babyhapjes 8 maanden zijn soms gewoon even nodig en handig. Let er wel op dat je gebruik maakt van gezonde voeding met gevarieerde ingrediënten. Uitgebalanceerde babyhapjes zijn belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je kind. Zo krijgt het alle vitaminen en mineralen binnen die het nodig heeft.

Babyvoeding zelf maken heeft natuurlijk steeds de voorkeur. Laat je kind ook mee aan tafel zitten als je zelf eet. Kinderen apen graag het gedrag van hun ouders na. Als jij gezond en gevarieerd eet, raakt je kind daaraan gewend en neemt het dit van je over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *