Food

Goede voornemens

voedingsadvies amsterdam

Veel mensen besluiten in december dat ze het vanaf januari helemaal anders gaan doen. Of misschien niet helemaal anders, maar dat ze toch een of twee gewoontes een beetje willen veranderen. Meer sporten bijvoorbeeld, meer tijd met hun partner of kinderen besteden of juist een extra dag werken, of misschien wel wat gezonder eten. Allemaal goede ideeën, als je ze maar op een gezonde manier uitvoert. Het is niet handig om zonder voorkennis en hulp opeens keihard elke dag te gaan sporten, want dat is een formule voor blessures. Ook als je minder wil werken moet je dat van tevoren even regelen met je baas of je collega’s. Hetzelfde geldt voor gezonder eten.

Vraag het aan een expert

Waarschijnlijk heb je wel enige basiskennis van wat gezond eten inhoudt, maar weet je niet waar je moet beginnen. Of wil je je jonge kinderen graag wat meer groenten leren eten, maar wil het maar niet lukken omdat ze het niet lekker vinden. In zulke gevallen kun je op zoek gaan naar een diëtist of voedingsadviseur. Daar zijn er talloze van, dus er is er altijd wel een in de buurt. Woon je in de hoofdstad? Zoek dan eens op internet naar ‘voedingsadvies Amsterdam’. De kans is groot dat er binnen een straal van een kilometer wel iemand te vinden is die jou een handje kan helpen met je nieuwe gezonde plannen.

Niet te veel en niet te weinig

Want gezond eten is soms moeilijker gezegd dan gedaan. Veel mensen denken dat ze wat minder moeten eten, maar de kans bestaat dat je dan bepaalde voedingsstoffen misloopt. Soms moet je niet minder eten, maar gewoon andere dingen. Of misschien juist wel meer, maar dan vooral wat granen, groente of fruit betreft. Hoewel je zelf wel een beetje kan aanvoelen waar je trek in of behoefte aan hebt, kan een voedingsadviseur je waarschijnlijk goed uitleggen waarom dat zo is, en met wat voor porties je het beste kan beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *