Food

Jouw volgende city trip: op zoek naar het leukste café in Veldhoven

Cafe Veldhoven

Veldhoven, een klein stadje in Noord-Brabant vlakbij Eindhoven, is misschien niet de eerste stad die in je op komt als bestemming voor je volgende city trip. Dit kleine stadje heeft echter verrassend veel te bieden: je kunt heerlijk wandelen, naar de dierentuin, shoppen en naar het café in Veldhoven. Wijk af van de begaande paden en breng een bezoek aan dit pittoreske stadje.

Uitgaansleven: het café in Veldhoven

Voor een goed feestje kun je in Noord-Brabant zeker terecht. Het hoogtepunt vindt plaats tijdens carnaval, waarin Veldhoven omgedoopt wordt tot “Rommelgat.” Maar ook buiten de carnavalsperiode kan het dak eraf in Veldhoven. Veldhoven kent meerdere gezellige cafés en restaurants en heeft daarmee een bruisend avondleven. Anders dan in het nabijgelegen Eindhoven, dat toch meer het gevoel van een grote stad geeft, heeft Veldhoven de unieke, intieme sfeer van een klein stadje behouden. Het is ons kent ons en tegelijkertijd is iedereen welkom. Of je nou cocktails wilt drinken of meer houdt van een traditionele avond met bier, in Veldhoven vind je voor iedere gelegenheid een passend café.

City trip: een dagje Veldhoven

Hoe ziet een ideaal dagje Veldhoven eruit? Begin de dag met een ochtendwandeling door het historische Zandoerle: een eeuwenoud gehucht met de status van beschermd dorpsgezicht. Slenter langs de zes monumentale boerderijen en de Mariakapel, om vervolgens terug te rijden naar het centrum van Veldhoven voor lunch en koffie en een van de lokale cafés. In de middag kun je kiezen: dieren kijken in de dierentuin van Veldhoven of toch een avontuurlijke middag in een park waar je met behulp van klimrekken dwars door de Nederlandse bossen klimt. Waar je ook voor kiest, in de avond zullen jullie toe zijn aan een lekker diner in een van de cafés of restaurants. Maak een avondwandeling door het sfeervolle centrum van Veldhoven en neem als afsluiter een biertje in het café. Proost op een geslaagd dagje weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *