Food

Wat mag een eenjarig kind niet eten?

Wat mag een eenjarig kind niet eten

Een eenjarig kind is volgroeid en heeft gezonde voeding nodig, vooral natuurlijk voedsel, veel verse groenten en fruit. Maar er zijn bepaalde voedingsmiddelen die uw eenjarige niet mag eten. Kortom, wat mag uw eenjarige kind beslist niet eten om zijn of haar gezondheid niet te schaden?

Gebaseerd op de voedseldriehoek

Als uw kind één jaar oud is en de aanbevelingen van de voedseldriehoek of de “vijf regels” volgt, kun je er zeker van zijn dat hij alle nodige gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit zijn naast vers fruit en groenten ook volkorengranen en volkorenproducten, vette vis, bonen en eieren. Deze natuurlijke voeding is rijk aan gezonde voedingsstoffen en kan de groei van jonge kinderen bevorderen. Als je kind vanaf de leeftijd van één jaar vijf maaltijden met natuurlijke krijgt, krijgt het zeker niet met tekorten aan gezonde voeding te kampen.

Baby van 1 meer nodig

Je 1-jarige kind heeft al veel extra dingen nodig om gezond op te groeien, vooral:

  • Vitamine D: voor sterke botten en tanden. We maken deze vitamine namelijk niet zelf aan. Dit gebeurt onder invloed van zonlicht. Vitamine D is ook beperkt aanwezig in alle soorten vette vis, in eieren en slachtafval (zoals lever en nieren).
  • Gezonde vetten: smeer als je kind een jaar oud is margarine op zijn brood. Vette vis en zeker wilde zalm worden sterk aanbevolen.
  • Vlees of vleesvervangers: voornamelijk kip en kalkoen, mager vlees (rosbief en magere biefstuk).

Wat zeker niet eten?

Wat mag je kind van een jaar niet eten? Geef je kind van 1 jaar zeker nog geen:

  • Rauwe vis en rauw vlees, producten met rauwe melk of ei.
  • Voeding met veel zout zoals vleeswaren, instant sauzen en snacks.
  • Alle vette kazen (+48). Mozzarella, zuivelspread of hüttenkäse is wel toegestaan.
  • Suiker en suikerhoudend voedsel zuivel met toegevoegde stoffen zoals fruitmousse, kant-en-klare fruit- en vruchtensappen en alle bewerkte voedingsmiddelen
  • Het is het beste om honing zoveel mogelijk te beperken. Het is rijk aan suiker en kan zelfs bacteriën bevatten, waardoor kind ziek kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *